Haladunk

Az Actual Ablak elismerte a hibát, így a kereteket is újra gyártotta. Múlt hét csütörtökön pedig be is építették. Igazán le a kalappal a cég előtt, nagyon korrektek!
Időközben az aljzatbeton is elkészült, így legalább a lépéshang szigetelés már a helyére került. Készen van a villanyszerelés, a víz és csatorna is.
Belekezdtünk a falak glettelésébe. Tegnap pedig megvolt a munkaközi Blower Door tesztünk.


A BlowerDoor vizsgálat segítségével meghatározható, hogy bezárt ajtók és ablakok mellett óránként mennyi levegőmennyiség távozik a házból/lakásból.

Az egyik ajtó- vagy ablakkeretre egy szabályozható ventillátor kerül felszerelésre. Ezután a ventillátor segítségével kb. 50 Pa túlnyomás/vákuum kerül beállításra (ez nagyjából 4-5-ös szélerősségnek felel meg).
A speciális mérőműszer segítségével kézi üzemmódban vagy akár automatikusan értékelhetők az eredmények (az EN 13829 szabványnak megfelelően).

Előzetesen a ház megfelelt, de még a pontos eredmények némi számítás után kerülnek hozzánk. 50 Pa-nál a megengedett érték 0,6. Ezt mi már most tudjuk, úgy, hogy a ház még nincs készen. Az ablak-spaletták sincsenek megcsinálva, a Dörken fóliát minden illesztésnél még egyszer átragasztjuk, szóval jók vagyunk. Lesz még egy mérés majd, kész állapotban. Addigra beépítjük a tetőbevilágítókat, valamint lesz még két csőáttörés is, ezek mind csak ronthatnak a helyzeten, ha nincsenek alaposan megcsinálva. Viszont nagy dolog, hogy a falra csináltunk egy külső vékonyvakolatot, amit eddig az ilyen házaknál nem csináltak, és minden gépészeti szerelés, ami a falban volt, sokkal nagyobb odafigyelést igényelt, minden csövet/vezetéket tömíteni kellett, mi pedig mindezt megúsztuk a vakolattal. Úttörők vagyunk, ebben is :-)
  Blower Door Teszt képekben:
itt még aggódnak az eredmény miatt
itt már nem :-))))

2 megjegyzés: