Helyzetjelentés

Konyhavásárlás után újra nekiláttunk a munkáknak. Elkészült a főfalak belső oldali vakolása. Egész lakásszerű érzése van már az embernek bent. Miközben bent vakoltunk, szerencsére volt némi jóidő, sőt mi több, kánikula, így elhelyeztük a földbe az Awadukt csöveket is. Ez szolgálja majd a fűtést/hűtést.
Viki kedvéért lefotóztam a konyhabútort:
Nos, igen, még egyelőre dobozokban. Így is lesz még legalább egy hónapig. 
A ház többi helységében is hasonló kép fogad. Az egyik gyerekszobában a konyhabútor, vízlágyító, WC tartályok (falba szerelhető), és egyéb már beszerzett, de még be nem épített dolgok. Már riasztót is szereltünk fel, mert igen nagy érték van bent. A többi helységben mennyezetig pakolva a hőszigetelés: grafit, lépésálló és lábazati hőszigetelések. Szerencsére már elkezdtük felragasztani kívülre, így a nappali és a gardrób már üres :-)

Az ablakokkal akadt még némi gondunk. Először is, mi műanyag távtartóval kértük, és egyetlen kivétellel (igaz, az a legnagyobb üvegtábla 200/240 méretű) mindet alumíniummal hozták. Ez a hőszigetelés szempontjából nekünk kedvezőtlen, ezért kértük műanyaggal. Reklamáltunk. Gond nélkül elismerték, gyártják újra. Közben mi beépítettük az ablakokat, hogy zárható legyen a ház, az üvegeket így is nyugodtan ki tudják cserélni. Beépítéskor fedeztük fel a másik hibát. Az ablakokon ugyanis van egy nyílás, ami az összegyűlt párát szolgál kivezetni a tokból. Nos nálunk ezt - a két kisablak és az erkélyajtó kivételével - az összesnél úgy vágták ki, hogy átvágták vele az alatta lévő tokkamra felső részét, így mindent a tokba (és nem a tokból ki) vezet. Hát ez nem túl jó dolog. Reklamáltunk. A labda egyelőre náluk van, várjuk a választ.

4 megjegyzés:

 1. Múmin, Te egy Istennő vagy, hogy még házat is építesz :)!

  VálaszTörlés
 2. Aha!!! Kösz hogy lefotóztad, nagyon klassz én is pont ilyet szeretnék! Wiki

  VálaszTörlés
 3. Wiki! :-))
  Ezt nem hagyhattam ki!
  Andi!
  Kösz! Jól esik, rám fér, mert kicsit kivagyok...

  VálaszTörlés
 4. Gyere el hozzánk, ma meg holnap még itthon vagyok, szombaton megyünk nyaralni!

  VálaszTörlés