Előkészületek

A tervezés jelenleg szünetel, vagy mondhatnám úgy inkább, hogy érik. Most nem gondolkodunk rajta, a tudatalatti úgyis dolgozik, remélhetőleg a héten döntésre jutunk a verziót illetően. Finomítani még utána is lehet.
De a munka nem áll meg, vannak előkészületek, amiket meg kell csinálni. Az egyik ilyen, hogy a saját nevemmel szeretném fémjelezni a házat (vagyis szeretnék hivatalosan is a tervező lenni), amihez az kell - tervezői jogosultság hiányában - , hogy eseti engedélyt kérjek a Kamarától, hogy a saját házamat megtervezhessem. Nyomtatványok, hivatalos másolatok, erkölcsi bizonyítvány, igazolás, szaladgálás és némi pénz befizetése után remélhetőleg ez sikerül is. Ez lesz az első és valószínűleg egyetlen ház, amit én tervezek és én is írok alá. Izgalmas.
A másik előkészületi dolog a mai napon a talajmechanikus. Sima családi háznál ritkán csinálnak talajmechanikai szakvéleményt, de előfordul. Nálunk azért is van szükség rá, mert a ház nem sávalappal, hanem lemezalappal készül, és a lemezalap alá a talajmechanikus adta szakvélemény szerint kerül a feltöltés. Ehhez pedig tudni kell, milyen is a talaj.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Fazekas Mária!
    Elnézést, hogy ismeretlenül szeretnék bejelentkezni. Talajmechanikust keresve találtam rá erre a lapra. Üllőn építkezünk, és szintén lemezalap miatt lenne szükséges szakvéleményt kérnünk. Szeretnék segítséget kérni ez ügyben, ha lehetséges.
    Köszönettel: Zakál Zsuzsánna.
    (email: zsuzsanna.zakal@monornet.hu)

    VálaszTörlés