Mégsem alaprajzok

Hmm...Igen, jól olvastátok, sajnos, az előző bejegyzésem akár tekinthető semmisnek. Bár annyiban nem, hogy az elején említettem, hogy mindigis földszintes házat szerettünk volna. Nos, az is lesz. Tehát az előző alaprajzok érvénytelenek, de íme az érvényes:





Ennél a verziónál egyetlen probléma merül fel, a tető. Mert lehetne egy egyszerű nyereg, követve a törést, de a bejáratnál mindenképpen szeretnénk verandát, viszont azzal a szélességgel a befordulás már nem lehetséges, mert akkor az oldalkertbe több, mint 1 m-rel lógna bele a tető.
Az ember elveszik az előírások útvesztőjében....erre írhatnék egy külön bejegyzést, de inkább nem teszem.
Múlt hét pénteken volt szerencsém egy röpke órás konzultációt megejteni az illetékes építési hatóságnál, mondhatom kimerítő volt. A jogszabályok minimum évente változnak, lehetetlen követni. Ha van olyan köztetek, aki építkezne, néhány hasznos infó, ami tavaly szeptember óta változott:
  • nem kell energetikai számítást leadni, csak nyilatkozni kell, hogy megfelel
  • nem kell statikai számítást leadni, csak műleírást kell adni
  • minden szobára olyan ajtó kell, aminek 85 cm a szabad mérete (azaz a régi jól bevált 90/210-es nem felel meg)
  • konyha-étkező-nappali lehet egyben, de ki kell mutatni, hogy a nappali > 17 m2
  • a kerítés nem engedélyköteles (itt szívhatják a fogukat azok, akiknek még az volt.....)
  • le kell írni, hogy a kerékpártárolásáról hogyan gondoskodunk....(ehh, és akinek nincs biciklije?)
Nos röviden ennyi, de van hulladék tervlap, ha 20 t-nál több a földiktermelés, akkor az elhelyezéséről gondoskodni kell( persze ez szintén külön hatóság....), nem sorolom tovább. A változások lehet, hogy nem mind tavalyiak, nekem mindenesetre újak voltak. De már ezt is tudom.
Most pedig megyek, és küzdök tovább a szabályokkal....













2 megjegyzés:

  1. Minden engedély meg nyilatkozat pénzbe kerül? Vagyis minden ilyen szarért, mint pl. a bringatárolás, fizetni kell? És ha csak egy háromkerekű műanyag triciklitek van? :)

    VálaszTörlés