Beadtuk!

Hihetetlen, de igaz!
Múlt hét hétfőn, azaz július 6-án beadtuk a tervdokumentációt építési engedélyezési eljárásra!
Az illeték tavaly szeptembertől 20.000 Huf, nem kevés, és természetesen az ép. eng. dosszié kötelező, formátuma természetesen ennek is változott, jóval kevesebb dolog van ráírva (régen a tervezőket is fel kellett tüntetni, most semmi..), ezenkívül a színe sárgáról kékre változott, nehogy egyszerű legyen megtalálni! Arról persze említést sem teszek, hogy az 5 példányos tervdoksi természetesen nem fér bele! Egyáltalán fogalmam sincs róla, mi az ami belfér, mert egy kis vékony dossziéról van szó. Elvittem, kitöltetlenül, mert épp beadás előtt vettem, azt mondta a hölgy, hagyjam csak ott, jó lesz az még nekik! (hm...)
Kérdeztem a hölgyet, mennyi idő az eljárás, azt mondta sok lesz, mert a környezetvédelmi hatósághoz is el kell küldenie Győrbe, és az az idő, amit ott tölt a terv, nem számít bele a 60 napba. Bíztató. Mondtam neki, én elvinném esetleg, meggyorsítva ezzel is a dolgokat, azt mondta köv. hét közepén telefonáljak. Erre köv. hét kedden érkezik egy levél, hogy már elküldte. Igazán rendes, hogy szólt. Szerencsére a környezetvédők nem sokat foglalkoztak vele, elvileg ma már postázzák is vissza Tbányára, hogy minden O.K., felőlük mehet a dolog.
Így abban bizakodunk, hogy mihamarabb lesz építési engedélyünk, és a tervezett szerkezetkész állapotot elérjük még az idén.
Mos tennivaló annyi, hogy várunk, bár lehetne kiviteli terveket gyártani, de nekem most nincs erőm hozzá, úgyhogy ez halasztódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése